, , , , ,

SOMEN HUIJARIT

Instagram, kuten muutkin palvelut ja sovellukset ovat täynnä huijareita. Kaikenlaista on tullut vuosien saatossa vastaan. Muistan kun olin vasta aloittelemassa treffipalveluiden käyttöä (olin todellakin aika kokematon), aluksi tuli mentyä ihan liian helposti lankaan. Eräskin mukamas amerikkalainen sotilas, todella lihaksikas ja komea, oli Helsingissä työmatkalla (tai niin hän sanoi). Aluksi hän oli hurmaava, juttelimme niitä näitä ja kiinnostus kasvoi. Tämä tapahtui Tinderissä joskus vuonna 2019 tai 2020.

Kun olimme muutaman päivän chattailleet, hän ehdotti Whatsappia. Olin hieman epäileväinen, uskallanko antaa numeroni tuntemattomalle. Jostain epäilys heräsi ja siitä syystä aloin tutkimaan hänen kuviaan tarkemmin. Yhdessä kuvassa oli kovin tutun oloinen mies. Kun tarpeeksi googlasin löysin kuvan, jossa oli tämä mies ja ”minun” amerikkalainen sotilaani! Yllätys, yllätys; kuva oli vuodelta 1995 ja tutut kasvot olivat näyttelijän ja tämä raamikas sotilas oli kuvassa mukana! Tällä välin minulle oli tullut viesti Tinderissä; tässä numeroni. Älä hämmästy, se on amerikkalainen numeroni kun en ole vielä täällä Helsingissä ehtinyt saamaan suomalaista numeroa. Siinä vaiheessa, totesin; Huijari! Ei amerikkalaiset numerot toimi täällä. En sanonut tyypille mitään. Poistin hänet. Jälkikäteen harmittelin miksen sanonut hänelle; By the way: erittäin hyvin olet säilynyt! Aikakoneestako olet hypännyt? Ja ihan yleissivistävänä tietona; et voi käyttää puhelintasi tai liittymääsi täällä. Eli tyyppi ei ollut Helsingissä.

Näitä huijareita tuli useampia vastaan ja aloin jo hyvissä ajoin tunnistamaan heitä. Yhtenä kriteerinä oli profiilikuva, liian komea ja trimmattu, asuu suomessa, suomalainen nimi, mutta teksti on englanniksi. Yleensä huijarit olivat valheellisesti amerikkalaisia, töissä täällä tai työmatkalla. Paljon liiketoimintaa milloin milläkin alalla. Oli Öljynporauslauttaa, oli Casinon omistajaa tai muuten menestyvää liiketoimintaa. Eronnut tai leski ja yleensä yksi pieni lapsi. Jumalan siunaama. Mikäköhän sekin trendi on, että kaikki huijarit ovat Yhdysvalloista? Tai sieltä lähtöisin? Ihan kuin se olisi jotenkin hienoa. No, huijareiden mielestä ilmeisesti on.

Eräs Tinder huijari oli brasilialainen tanssija ja muuttanut Suomeen äskettäin. Tullut tänne kun oli kuulema joskus ollut naimisissa suomalaisen naisen kanssa ja rakastunut Suomeen. Tämä tyyppi oli asunut kolme kuukautta Kluuvissa. kyselin mitä hän pitää Helsingistä jne.. Hän osasi sanoa paikkoja, kertoi mitä oli tehnyt ja oli kaikin puolin uskottava. Kun ehdotin treffejä, hänelle ei sopinut. Koko viikko oli erittäin kiireinen. Hän kysyi puhelinnumeroani, mutta en suostunut antamaan. Aloin kyselemään häneltä, missä suunnalla Kluuvissa hän asuu. Vastaus; No, Kluuvissa. Missä siellä? Kluuvissa ei ole paljon asuntoja. Taas vastauksena; Kluuvissa. Hän jo alkoi ärtymään ja ihmetteli kun en usko häntä. Sanoin hänelle; Okei, asut siis Kluuvin ostoskeskuksessa? Johon hän kyllä. Hän jopa alkoi ärhentelemään minulle ja sanoi, ettei jaksa todistella mitään. Jolloin minä vastasin; mielenkiintoista? Jossakin liiketilassako asut? Ja hän katosi!!!

Osa näistä huijareista on ollut todella mukavia, lämminhenkisiä ja niin aitoja ettei aidommaksi voi uskoa. Eräskin oli perustamassa Tampereelle liiketoimintaa. Taisi olla huonekaluja. Hän kuulema majaili Tampereella, mutta oli parhaillaan liikematkalla Helsingissä. Valitettavasti hän ei ehtisi nyt tapaamaan, mutta hän tulee pian uudelleen. Sillä välin voisimme viestiä Whatsapissa. Tällä tyypillä oli Saksassa asunto, oma lentokone ja ties mitä. Leski taisi olla ja ikä oli muistaakseni 40 – 50 v. Ruskeat hiukset, ihan komea. Kaikki siis liian hyvää ollakseen totta.

Arvaa mitä? Jouduin pilaamaan kaiken. Oli pahin korona-aika ja Uusimaa oli suljettu. Tänne ei päässyt noin vain eikä täältä pois. Melkein kaikki oli kiinni, suljettu! Sanoin hänelle asiasta. Ei, hän ei poistanut minua tai muutakaan, tuli uskomatonta tarinaa ja selitystä miksi hän muka oikeasti on Helsingissä. Hän sitkeästi väitti minun olevan väärässä, hän on todellinen henkilö. No, lopulta poistin hänet. Ajattelikohan hän minun olevan niin hyväuskoinen, että kun tarpeeksi vakuuttelee, viesti menee perille? Olen joskus myöhemmin nähnyt hänen feikki profiilinsa lentokoneineen Tinderissä jälkikäteenkin. Joistakin huijareista olen tehnyt ”ilmoituksen” Tinderissä tai Badoossa, mutta ei se mitään hyödytä.

Näitä tarinoita olisi runsaasti. Joskus joku on vahingossa lipsahtanut kohdalleni, joskus tarkoituksella olen halunnut ”haistella” mitähän täältä tulee? Varsinkin jos olen ärsyyntyneellä tuulella tai kyllästynyt. On ollut myös typeriä tyyppejä, jotka jättävät sijaintitietonsa näkyviin, jolloin näet henkilön olevan 4000 kilometrin päässä vaikka hän väittää muuta. Joopa joo! Tosin ostamalla kalliimman palvelun Tinderissä tai Badoossa, saat enemmän ominaisuuksia ja voit piilotella missä oikeasti olet.

Viime aikoina Instagramissa, monien julkkisten nimissä on tehty valeprofiileja ja yhteydenottoja on sadellut myös minulle. Milloin Anssi Kelalta, Ressu Redfordilta, Lauri Tähkältä, Michael Monroelta, Vesa-Matti Loirilta (R.I.P) ja mitähän niitä nyt oli. Paras oli huonolla suomen kielellä (käytetty Google kääntäjää) kiitos kun olen hänen seuraajansa ja kannatan häntä. Jumalan kiitos siitä. No, just! Jumalat voi jättää pois.. Ihan naurettavaa, että jokainen huijari on Jumalan mies; God is everything, Man of God, God loves you! Voihan helvetti. Eivätkö ne nigerialaiset, tunisialaiset, arabimaista ja ties mistä tulevat huijarit ymmärrä ettei täällä kaikki ole niitä ”jumalan” miehiä tai naisia? Tai että se paljastaa huijarin heti. Jumalasta puhuminen siis. Eihän täällä Suomessa toitotella Jumalan sanaa ja rakkautta jokaiselle vastaantulijalle.

Minulle on myös yritetty soittaa instagramin kautta puheluita. Joku turkkilainen pikkumies, ei seuraaja, vaan stalkkeri lähetteli tai yritti lähetellä viestejä. Poistin aina viestit vastaamatta, mutta en estänyt. Sitten eräänä iltana alkoi pukata ”miljoona” puhelua. En ensin edes tajunnut mistä puhelut tulevat. En todellakaan vastannut. Niinhän siinä kävi, että estin tyypin ja laitoin myös eston video- ja muihin puheluihin kaikilta, jotka eivät seuraa minua. Niin ja tulihan kerran mesen kauttakin puhelu. Tosin kyseessä oli minulle tuntematon mies Lahdesta.

Nyt haluan jakaa kanssasi jotain super hauskaa. Koska olen monesti tällainen hetken mielijohteesta asioita tekevä, tein niin nytkin; hetken mielijohteesta! Nimittäin sain Instagramin kautta viestin Sugar Mommylta! Kyllä luit oikein. Mommy kyseli olenko ennen ollut Mommy:en kanssa tekemisissä ja onko kukaan Mommy koskaan pitänyt ”huolta” minusta? Hän ei vaatinut seksiä, alastomuutta tai mitään sellaista. Minun olisi pitänyt pitää hänelle seuraa aina kun hän olisi halunnut.

Mielenkiintoista, eikö? No, jostain syystä olin ärsyyntyneellä tuulella ja päätin jatkaa hänen kanssaan keskustelua. Sieltähän tuli kaikenlaista kakkaa. Kyselin ja kyselin. Lopulta kävi ilmi, että MINUN olisi pitänyt PayPal tilin kautta maksaa hänelle ensin 30 dollaria ja sen jälkeen minä olisin saanut 3000 dollaria Hmm.. Mikä mättää?

Raha olisi tullut minulle kunhan olisin vain ilmoittanut sähköpostiosoitteeni. Kun en sitten ollutkaan ”helppo”, huijari alkoi vetäytymään. Tämä Viv oli erittäin isokokoinen nainen, kuvissa hänellä oli kauniita vaatteita ja luxus merkkien ostoskasseja. Tili oli luotu vain hetki sitten. Eli ilmeisesti aika amatöörit kyseessä.

No, eipä mennyt kauaakaan kun sain uuden viestipyynnön. Tällä kertaa oli luvassa jumalan lähettämä ennustaja vai oliko se enkeli. Hän olisi nähnyt lottonumerot, ennustanut minulle vain hyviä asioita ja taisi osata noituakin ja tehdä taikojaan loitsuja myöten. Hän olisi tehnyt elämäni paremmaksi, jopa löytänyt minulle parhaan työpaikan, tehnyt rikkaaksi…. No, tämän kanssa en jaksanut tehdä muuta kuin painaa delete nappulaa. Poistin, estin.

Pari päivää tästä tuli uusi tarjous, tällä kertaa Sugar Daddylta. Jason Daddy. Lähdin tähän taas mukaan ja viestittelin hänen kanssaan, taisimme myös yhdessä ystäväni kanssa laittaa hänelle viestejä samalla kun olimme baarissa! Daddy halusi minun olevan lojaali ja täysin uskollinen hänelle. Minun vain pitäisi kertoa itsestäni kaikki asiat ja kaikki mikä painaa mieltäni. Rahaa tulisi joka viikko. Ei alastomuutta tai seksiä. Vain ystävyys. Iällä ei ollut väliä. Hän kysyi ikääni, en kertonut. Hän oli kuulema 47 vuotta.

Koska olin ”liian” epäileväinen, hän lähetti instagramin kautta minulle kolmen eri naisen videot. Videot, jossa nämä nuoret naiset kiittävät Daddy Jasonia kun rahaa tuli taas tilille 1500 tai 3000 taalaa. Jostain syystä, minulle tuli tunne, että videot oli kuvattu samassa paikassa. Jossakin pellon, ruohikon tai sateisten puskien läheisyydessä puutalossa tai puuvajassa. Laitoin hänelle viestin, OMG oikeasti? Jaatko sinä kaikille näiden Babyjen videot? Jolloin hän kommentoi vihaisella emojilla. Ilmeisesti vaikutus minuun oli päinvastainen kun hän toivoi. Eli en innoissani hihkunut; sinä olet todellinen! Todellinen supersankari! Ihana ihminen kun olet tehnyt nämä tytöt onnelliseksi ja sponssaat heitä! Mahtavaa! Olen kohdannut unelmieni ”daddyn”! Niin, ja onhan se tietysti vaarallista avata videoita noin vain. Tiedän. Virustarkistus ensin ja jälkeen..

Seuraavaksi hän ehdotti Whatsappia. Johon vastasin, sorry mutta me ei tunneta. Johon hän; ai otat vieraalta rahaa vastaan, mutta et anna numeroasi. Johon vastasin; KYLLÄ! Sanoin; videot voi hoitaa mesen tai instan kautta. Muuhun en suostu. Hänelle se ei käynyt.

Hän jatkoi ja jatkoi maanitteluani. Hän sanoi ettei voi pakottaa minua, mutta ei kannata menettää tilaisuutta. Tällä kertaa rahaa olisi ropissut 7000 dollarin verran. Viikossa tietysti. Mutta minun olisi kuulema ensi pitänyt ladata venäläistä alkuperää oleva Telegram sovellus. Vain sen kautta olisin saanut viestiä hänelle ja tarkemmat ohjeetkin kuulema olisi tullut myöhemmin.

Voi .. sanonko mitä! Hetken kyllä mietin, mitä jos olisi prepaid ja vanha puhelin. Tyhjentäisi puhelimen täysin, niin ettei siellä olisi mitään tietoja. Olisko hienoa saada 7000 dollaria PayPalin kautta. Kun rahat tulisi, siirtäisi ne vain nopeasti sieltä pois ja samalla taas tyhjentäisi senkin tilin tiedot. No en kuitenkaan lähtenyt siihen. Vaikka raha olisikin tarpeen. Tosin rahaa tuskin olisi tullut. Eikä minultakaan sitä oli hänelle herunut. (Tämän prepaid idean sain eräältä ystävältäni kun kerroin hänelle Daddystä).

Daddy Jason lopulta päätti luovuttaa ja sanoi vain Okay! Kun mainitsin venäläisyydestä ja sovelluksen epäluotettavuudesta. Taisin muuten mainita jotain nigerialaisista huijareistakin!

Pelottavaa tässä kaikessa on se, että niin moni uskoo näitä tyyppejä. Menettää rahansa, kenties ottaa heitä varten lainaa ja ties mitä. Osa oikeasti osaa olla kivoja, mukavia, ihania ihmisiä. Todella taitavia huijareita. Sääli. Minusta taas on tainnut tulla jo sen verran kyyninen, ettei oikein mikään meinaa upota. Toivottavasti en vajoa kyynisyyden syvään ojaan enempää.

Netflixissä oli muuten hyvä dokumetti Tinder huijarista. Tyyppi jäi kiinni, joutui vankilaan, vapautui ja porskuttaa taas uusien uhrien kanssa. Kannattaa katsoa, jos et ole jo katsonut.

Olin muuten ystävieni kanssa baarikierroksella kesälomallani ja päädyimme lopuksi Mummotunneliin. Joo tiedän, ei minun paikkani. Menimme ajatuksella: saamme nauraa ja katsella ihmisiä kun miehet ja naiset saalistavat toisiaan. Sattumalta seuraamme lyöttäytyi englantilainen miesporukka. He olivat olleet täällä häissä. Kolme miestä, nuoremmasta vanhempaan. Yksi heistä oli stundman, toinen ex-poliisi ja kolmas punapää.. No, ammatti jäi hieman epäselväksi. He olivat hauskaa seuraa, itse olin hieman hyökkäävä. Hyökkäävä siltä osin, ”että ei älä yritä mitään”, en ole kiinnostunut. Ei enää miehiä, ei enää seurustelua, ei enää yhden illan juttuja. EI! Jostain syystä tämä Daniel alkoi ahdistumaan kun keskustelimme ja hän hävisi hetkeksi. Hänen ystävänsä Dave, sanoi; Daniel luulee sinun iskevän häntä! Hän on juuri mennyt kihloihin ja hän oli kauhuissaan. Olin; MITÄ??? En ole ketään yrittänyt iskeä! Miksi hän niin ajattelee? Mehän vain puhuimme. Menin hänen luokseen ja sanoin, että nyt kyllä tässä on jokin väärinkäsitys. Se, että olemme Mummotunnelissa ei tarkoita, että kaikki naiset ovat täällä puumia! En ole sinusta kiinnostunut. En ole yrittänyt iskeä sinua. Mehän vain puhuimme. Hän katsoi minua hetken hämmentyneenä ja lopulta kysyi; really? Sanoin; really! Ja tämän jälkeen hän vapautui ja me nauroimme asialla. Itse jäin miettimään, mikä ihme hänet sai luulemaan niin? Olin vain normaali minä! Eli ilmeisesti minusta lähtee jotain ”puuma” säteitä ja jokainen mies luulee, että olen saalistamassa. Voihan… sanonko mitä?
Mitä näihin huijareihin tulee.. uskomatonta miten paljon niitä voi olla ja uskomatonta on myös se, ettei Instagram, Tinder, Badoo ja muut ylläpitäjät tee asialla mitään. Onhan se vaikeaa, mutta joku ratkaisu tähänkin pitäisi keksiä. No, kohtahan Instagram ja Facebook ovat vaarassa poistua Euroopasta. Ehkä tulee jokin parempi alusta näiden tilalle?

Mitähän sitä kirjoittaisi seuraavaksi? Aiheita toki on jo valmiina, mutta ne eivät ole vielä lähteneet elämään päässäni. Olen aloittanut kirjoittamaan pukeutumisesta ja tulevasta muodista, ihoni tarinaa siitä miten pääsin eroon ihottumasta ja atooppista ihoa vaivaavasta kuivuudesta, eroista (myös omasta erostani)sekä seksistä.

Vielä tekstit päässäni eivät ole lähteneet elämään omaa elämäänsä. Minun inspiraationi tulee yllättäen ja valtavalla voimalla. Silloin on aivan pakko päästä koneen äärelle suoltamaan tekstiä talteen.

Kiitos sinulle kun luit ja kiitos kaikista kivoista viesteistä ja tsempeistä ❤️ Ihanaa elokuuta!

Kuvat ja teksti; ©Satu Tapola, https://kisulandia.wordpress.com/

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.